Stage public affairs bij Van Dröge en van Drimmelen

Periode en vergoeding
Dröge & van Drimmelen zoekt twee stagiairs voor een aaneengesloten periode van vijf maanden voor vijf dagen per week. De stageplaatsen worden aangeboden per 23 juli 2018 en 3 september 2018. Gedurende de stage ontvang je een stagevergoeding van €300,00 per maand. Daarnaast worden eventuele reiskosten vergoed. De stagiair werkt vanuit ons kantoor in Den Haag. In overleg met je opleiding wordt bepaald of de stage in aanmerking komt voor studiepunten.

Meer weten en/of solliciteren
Sollicitaties, inclusief motivatiebrief en actueel CV, kunnen worden gericht aan Roderick van Rooijen via r.van.rooijen@dr2.nl. De deadline voor het solliciteren is vrijdag 15 juni om 09.00 uur, maar een snelle reactie geniet de voorkeur. Sollicitatiegesprekken vinden spoedig daarna plaats.

Taakomschrijving
De stagiair public affairs ondersteunt gedurende de stageperiode de adviseurs bij hun dagelijkse werkzaamheden. Hij/zij houdt zich daarnaast bezig met het monitoren van politieke debatten, kranten, internet en andere media. Ook werkt de stagiair mee aan onze digitale informatiesysteem ‘Haagse Kennis’. Tijdens de stage wordt de stagiair begeleid door een van onze adviseurs. In voorkomende gevallen kan de stagiair worden ingezet bij andere werkzaamheden.

Functieprofiel

  • Volgen van een WO opleiding, bij voorkeur in de laatste fase van de bachelor of master;
  • Aantoonbare kennis van politiek, instituties en besluitvormingsprocessen;
  • Hoge mate van interesse in politieke en maatschappelijke kwesties;
  • Vaardig met Word, Excel, PowerPoint en social media;
  • Oog voor kwaliteit, uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Goede communicatieve vaardigheden, initiatiefrijk, enthousiasme en inzet;
  • Zowel zelfstandig als in een team goed kunnen functioneren.

Over ons
Dröge & van Drimmelen is een adviesbureau op het gebied van public affairs en corporate communicatie. Plezier in ons werk, betrokkenheid, enthousiasme en vertrouwen in elkaar vinden wij belangrijk. De kracht van het bureau berust op kwaliteit van medewerkers, die zelf maatschappelijk actief zijn en constant op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vak en de wereld om hen heen. Onze adviseurs weten hoe de politiek- en bestuurlijke processen werken. Wij helpen de opdrachtgever bij het kernachtig formuleren van een boodschap, adviseren hoe deze strategisch ingezet kan worden en bijdraagt aan duurzame relaties. Wij hebben vestigingen in Den Haag, Brussel en Shanghai.