Startersfunctie beleidsadviseur economie bij Gemeente Ede

Heb jij een wo-diploma op zak en sta je te springen om te beginnen aan een uitdagende baan? Lever jij graag een waardevolle en maatschappelijke bijdrage aan de Edese samenleving? En heb jij affiniteit met economie? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als junior beleidsadviseur economie bied je ondersteuning bij het ontwikkelen en uitvoeren van ruimtelijk-economisch beleid. Samen met de beleidsregisseur en de beleidsadviseurs werk je aan een compleet en uitvoeringsgericht beleidsterrein, waarbij werkzaamheden zowel inhoudelijk, financieel als procesmatig van aard zullen zijn.

Voor meer informatie over deze vacature:

Floor Arts, afdelingsmanager Wonen, Economie, Sport en Cultuur via email floor.arts@ede.nl of op telefoonnummer 0318-680805.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Deborah Boonstra, P&O consulent via e-mail deborah.boonstra@ede.nl of op telefoonnummer 06-53 98 81 32

Vacature


Je levert daarmee een bijdrage aan een gezond ondernemingsklimaat en aan de economische speerpunten van de gemeente Ede zoals:

  • balans op de kantorenmarkt, met aandacht voor zowel transformatie als voor nieuwe ontwikkelingen;
  • de kwaliteit van werklocaties, met o.a. aandacht voor revitalisering;
  • bijdragen aan het sterke profiel van Ede in de regio FoodValley, met bijzondere aandacht voor Agro & Food;
  • ontwikkeling van het World Food Center;
  • implementatie c.q. uitvoering van beleid op thema’s als Toerisme en Retail;
  • onderzoek en advies ten aanzien van nieuwe (maatschappelijke) thema’s zoals circulaire economie en sociaal ondernemen

Als junior beleidsadviseur denk je van buiten naar binnen. Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van het beleidsterrein economie en ondersteunt bij de vertaalslag van externe ontwikkelingen naar beleidsvoorstellen, integrale programma’s (projectmatig) en instrumenten voor de uitvoering van beleid. Daarbij werk je intensief samen in je eigen team, maar ook met collega’s van andere disciplines.

Startersprogramma
De gemeente Ede geeft je de kans je talenten te ontdekken en leidt je via het starters leer- en ontwikkelprogramma op tot een professional. We zetten in op jouw individuele leerwensen door de inzet van onder andere een coach, leeropdrachten en bijeenkomsten. Ook krijg je de beschikking over een individueel leerbudget dat je kunt inzetten voor o.a. trainingen en cursussen ter bevordering van jouw groei en ontwikkeling. Samen met andere starters kom je regelmatig bijeen om ervaringen uit te wisselen en te sparren.Daarnaast krijg je een persoonlijk inwerktraject op de afdeling zelf, waarbij de focus ligt op je vakinhoudelijke skills. De inhoud daarvan stem je af met de afdelingsmanager op basis van jouw individuele leerbehoeften in combinatie met de gevraagde competenties en vaardigheden. On the job word je begeleid door een toegewezen mentor en directe collega’s. Op de afdeling is ruimte voor eigen inbreng en krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een volwaardige beleidsadviseur economie.

 

Functie-eisen

Jij bent een proactieve junior beleidsadviseur economie met:

  • een afgeronde en relevante wo-opleiding, bij voorkeur op ruimtelijk-economisch vlak;
  • maximaal 2 jaar relevante werkervaring;
  • affiniteit met het werkveld (economie) en met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • kennis van en ervaring met de ruimtelijke aspecten van beleid op het gebied van economie. Dit is een pré.

Jouw profiel
Je bent resultaatgericht en bewaakt de kwaliteit van het resultaat. Om tot innovatieve oplossingen te komen kijk je over grenzen heen en werk je samen met meerdere belanghebbenden. Jij ziet verbanden en maakt verbindingen binnen en buiten de organisatie.
De vele relaties met de diverse interne en externe partners vragen van jou uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent in staat tegenstrijdige belangen te herkennen, doordat je politiek-bestuurlijk sensitief bent. Daardoor weet jij het probleem te analyseren en belangen af te wegen. Natuurlijk wil je jezelf blijven ontwikkelen: vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De afdeling Wonen, Economie, Sport en Cultuur maakt beleid. Dat doen we samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners. Wij hebben de opgave om het vestigingsklimaat van Ede voor huidige en toekomstige inwoners en bedrijven beter op de kaart te zetten. Dit doen we samen met zo’n 25 professionals die hun werk met veel passie uitoefenen. Iedereen werkt zelfstandig, maar collega’s zoeken elkaar regelmatig op om te sparren of inspiratie op te doen.
Er zijn doorgroeimogelijkheden in zowel de breedte, diepte als hoogte: we hebben veel aandacht voor de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, maximaal € 2900,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je deze elementen wilt inzetten.

Tot slot werken we bij de gemeente Ede volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken én flexibele werktijden.

Sollicitatieprocedure
Deze vacature is gelijktijdig intern (bij onze samenwerkingspartners) en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatiebutton reageert en je cv en motivatie (in Word of Pdf) zijn bijgesloten. De vorm waarin je je motivatie kenbaar wilt maken, is vrij door jou in te vullen. Kies je voor een videosollicitatie? Zorg er dan voor dat je de link daarvan in je cv plaatst. Deze kun je richten aan Floor Arts, afdelingsmanager Wonen, Economie, Sport en Cultuur. Je kunt reageren t/m 28 januari 2018. Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 8 februari 2018. De tweede ronde is gepland op woensdag 14 februari 2018.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op de genoemde functie eisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.