Startersfunctie adviseur public affairs bij Gemeente Ede

Heb jij een hbo- of wo-diploma op zak en sta je te springen om te beginnen aan een uitdagende baan? Lobby jij graag en voel jij je thuis in een politiek-bestuurlijke werkomgeving? Dan is deze functie iets voor jou!

Wat ga je doen?
Als junior adviseur public affairs positioneer je Ede in de verschillende bestuurlijke netwerken en samenwerkingsverbanden. Je werkt, samen met twee senior adviseurs, aan het beheren van de bestuurlijke netwerken en samenwerkingsverbanden. Ook trek je samen met de senior adviseurs op in diverse dossiers. Daarnaast ben je in staat om ook zelf dossiers te behartigen en Ede te vertegenwoordigen in externe netwerken. Je verbindt de ambities van Ede aan de mogelijkheden in de regio, de provincie, het Rijk en Europa. Denk hierbij aan: G32, VNG, Euregio, etc. Je ziet en creëert kansen voor verbinding tussen partijen, programma’s en netwerken.

Als junior adviseur public affairs ben je accountmanager voor strategische netwerken in regionaal, provinciaal en landelijk verband. Ook adviseer je bestuurders over de inzet in de netwerken. Je verbindt de inhoudelijke beleidskoers met kansen in de netwerken. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je de diverse beleidsontwikkelingen zoals trajecten rond bestuursakkoorden, nieuwe coalitieakkoorden (provincie en kabinet) etc. actief volgt.

Voor meer informatie over deze vacature:
Ankie van de Kruijs, afdelingsmanager Strategie & Regie via email ankie.van.de.kruijs@ede.nl of op telefoonnummer 06-52 48 05 20.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Deborah Boonstra, P&O consulent via e-mail deborah.boonstra@ede.nl of op telefoonnummer 06-53 98 81 32


Startersprogramma
De gemeente Ede geeft je de kans je talenten te ontdekken en leidt je via het starters leer- en ontwikkelprogramma op tot een professional. We zetten in op jouw individuele leerwensen door de inzet van onder andere een coach, leeropdrachten en bijeenkomsten. Ook krijg je de beschikking over een individueel leerbudget dat je kunt inzetten voor o.a. trainingen en cursussen ter bevordering van jouw groei en ontwikkeling. Samen met andere starters kom je regelmatig bijeen om ervaringen uit te wisselen en te sparren.

Daarnaast krijg je een persoonlijk inwerktraject op de afdeling zelf, waarbij de focus ligt op je vakinhoudelijke skills. De inhoud daarvan stem je af met de afdelingsmanager op basis van jouw individuele leerbehoeften in combinatie met de gevraagde competenties en vaardigheden. On the job word je begeleid door 2 senior collega’s. Op de afdeling is ruimte voor eigen inbreng en krijg je de kans om je te ontwikkelen tot een volwaardige adviseur public affairs.

 

Functie-eisen

Jij bent een representatieve junior adviseur public affairs met:

  • een afgeronde en relevante hbo- of wo-opleiding;
  • affiniteit met het werkveld (public affairs) en met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • maximaal 2 jaar relevante werkervaring.

Jouw profiel
Als junior adviseur public affairs schakel je snel tussen inhoud en proces. Je houdt van de dynamiek van bestuurlijke samenwerking en je weet wanneer je zichtbaar en minder zichtbaar moet zijn. Omdat je ook ingezet kan worden als gezicht van Ede ben je representatief en politiek-bestuurlijk sensitief. Je bent initiatiefrijk én maakt zaken af of draagt ze over. Je bent resultaatgericht en bewaakt de kwaliteit van het resultaat. Je durft daarbij over grenzen heen te kijken en je werkt samen met meerdere belanghebbenden. Jij ziet verbanden en maakt verbindingen binnen en buiten de organisatie. De vele relaties met de diverse interne en externe partners vragen van jou uitstekende communicatieve vaardigheden. Natuurlijk wil je jezelf blijven ontwikkelen: vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk.

Meer over jouw toekomstige afdeling
De afdeling Strategie & Regie werkt aan dé strategie van Ede en vertaalt deze in strategische programma’s en bestuurlijke samenwerking. De afdeling bestaat uit een mix van hoogopgeleide professionals zoals programmamanagers, strategisch adviseurs, gebiedsmanagers, kennisadviseurs, beleidsadviseurs, public affairs en citymarketing.
Onlangs is er een professionaliseringstraject gestart zodat de afdeling nog beter in staat is om te werken aan de public affairs van Ede.
Er zijn doorgroeimogelijkheden in zowel de breedte, diepte als hoogte: we hebben veel aandacht voor de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en competenties.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, maximaal € 2900,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je deze elementen wilt inzetten.

Tot slot werken we bij de gemeente Ede volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken én flexibele werktijden.

Sollicitatieprocedure
Deze vacature is gelijktijdig intern (bij onze samenwerkingspartners) en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatiebutton reageert en je cv en motivatie (in Word of Pdf) zijn bijgesloten. De vorm waarin je je motivatie kenbaar wilt maken, is vrij door jou in te vullen. Kies je voor een videosollicitatie? Zorg er dan voor dat je de link daarvan in je cv plaatst. Deze kun je richten aan Ankie van de Kruijs, afdelingsmanager Strategie & Regie. Je kunt reageren t/m 28 januari 2018. Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 8 februari 2018.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op de genoemde functie eisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.