Vacature: begeleiders (m/v) voor onze educatieve scholierenprogramma’s bij Prodemos

Wij zoeken: Begeleiders (m/v) voor onze educatieve scholierenprogramma’s aan het Binnenhof (standplaats Den Haag)

De begeleider educatieve programma’s neemt (samen met de eigen docent) scholieren mee op interessante ProDemos-dagexcursies die bol staan van interactieve programmaonderdelen. Hij of zij is rondleider, quizmaster en gastdocent in één en zorgt er met een aanstekelijk enthousiasme voor dat leerlingen van groep 7/8 van het basisonderwijs tot alle niveaus voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een nieuwe kijk krijgen op de begrippen democratie en politiek. Wat vooraf saai leek, blijkt aan het eind van de dag toch heel interessant!

Naast gedegen kennis van de werking van de democratie is een representatief voorkomen een vereiste omdat sommige excursie-onderdelen plaatsvinden op het Binnenhof en/of in de Eerste en Tweede Kamer. De begeleider werkt onder directe verantwoordelijkheid van het Teamhoofd ProDemos Binnenhof.

We vragen je, als onderdeel van de sollicitatieprocedure, een kort filmpje op te nemen. Om te solliciteren klik hier.
De reactietermijn sluit op 15 januari 2018 om 23:59 uur.

Taken:

  • Het zelfstandig begeleiden van leerlingen bij onze scholierenprogramma’s over politiek, waarbij aanverwante onderwerpen als rechtsstaat, geschiedenis, Europese Unie en media ook betrokken worden.
  • Zorgen voor een goed contact met de schoolklassen én de docenten.
  • Het vertegenwoordigen van ProDemos bij de leerlingen, scholen, politieke partijen en de organisaties van de Eerste en Tweede Kamer.
  • In voorkomende gevallen rondleidingen verzorgen voor andere groepen – zoals volwassenen en toeristen. Soms ook in het Engels.

Vacature: begeleiders (m/v) voor onze educatieve scholierenprogramma’s