Stagiair(e) zakelijke dienstverlening bij NVB

Ben je op zoek naar een stage waarin jij je begeeft in de dynamiek tussen de bankensector, de overheid, de media en de maatschappij? En heb je interesse in kredietverlening aan het bedrijfsleven, financiering van duurzame energieprojecten en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Dan komen we graag met jou in contact!

Reageren?
Is deze stageplek iets voor jou? Mail dan jouw CV en motivatie naar hr@nvb.nl vóór 15 december 2017. Heb je vragen over deze stage? Neem dan contact op met Casper Arnolds, Beleidsadviseur, via (020) 550 2825 of arnolds@nvb.nl.

Als stagiair(e) zakelijke dienstverlening maak je deel uit van ons beleidsteam. Onze focus ligt op thema’s als: de rol van banken in de financieringsmarkt – van het MKB en exportfinanciering tot en met nationale investeringsopgaven -, het verbeteren van de dienstverlening van banken op het terrein van bijvoorbeeld bijzonder beheer en de actualiteit in ondernemend Nederland, de media of bij beleidsmakers en politiek.

De beleidsadviseurs zijn verantwoordelijk voor de informatiestroom en de afstemming op het beleidsterrein zakelijke dienstverlening, want effectieve sectorvertegenwoordiging vereist dat zij weten wat er speelt en wat nodig is om tot gezamenlijk gedragen standpunten te komen. Daarnaast zorgen zij voor het collectief formuleren en uitdragen van deze standpunten richting stakeholders – zoals de media, overheid – en de maatschappij.

Onze stagiair(es) werken intensief samen met diverse NVB-collega’s én met onze leden, de banken zelf.

Werkzaamheden
  • Uitvoeren van onderzoek, bijvoorbeeld over de financiering van de gezondheidszorg of het Nederlandse financieringslandschap voor het bedrijfsleven
  • Deelnemen aan gesprekken met onze leden (de banken) en stakeholders
  • Organiseren van bijeenkomsten en events
Jouw profiel
  • Je bent WO student in de Master fase
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel Nederlands als Engels
  • Affiniteit met de financiële sector
  • Proactief en hands-on ingesteld
Wat bieden wij?
  • Je krijgt een veelzijdige stageplek binnen een zeer interessante en dynamische werkomgeving, met veel mogelijkheden tot ontplooiing
  • Tijdens je stage bij de NVB ontvang je een stagevergoeding van €450,- euro voor 36 uur per week.
Jouw werkomgeving
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) telt circa 70 leden en werkt samen met de bankensector, politiek en stakeholders proactief aan een dienstbare, stabiele en competitieve bankensector. Onze missie is het behartigen van de belangen van onze leden en de sector door het bieden van een ontmoetingsplaats, het leveren van relevante informatie, lobby en communicatie. We organiseren dialoog, willen onze leden inspireren en streven naar zichtbare resultaten. Bijna alle banken die actief zijn in Nederland, zijn lid van de NVB.

Binnen de afdeling beleid werk je samen met ongeveer 20 collega’s met passie voor hun vak. De sfeer is open en gericht op samenwerking en resultaat.