Stage Programma ondersteuning bij The Hague Academy for Local Governance

Functie: Stagiair
Locatie: Den Haag
Type/duur: Fulltime, tot 31 juli 2018
Sollicitatie deadline: 3 januari 2018
Interviews: In de week van 8 – 12 januari 2018
Startdatum: Maandag 29 januari 2018

Momenteel zijn we op zoek naar: Twee stagiair(e)s
Voornaamste taken van de stagiair zijn; het ondersteunen van de programma manager bij het voorbereiden en uitvoeren van trainingen; het bijhouden van de (relatie) database en het volgen van ontwikkelingen en opzoeken van praktijkvoorbeelden op het gebied van lokaal bestuur in ontwikkelingslanden.

The Hague Academy for Local Governance is een jonge, internationale non-profit organisatie die praktijkgerichte trainingen ontwikkelt met als doel goed lokaal bestuur, publieke dienstverlening en sociale-economische ontwikkeling overal ter wereld te versterken.
The Hague Academy werkt samen met een breed netwerk van onderzoek instituten, universiteiten, ontwikkelingsorganisaties, maatschappelijke organisaties, ministeries, en lokale overheden vanuit de hele wereld. Door deze samenwerking, zijn we in staat trainingsprogramma’s te organiseren waarin de nieuwste theorieën, praktijkvoorbeelden en inzichten vanuit verscheidene regionale contexten behandeld worden.
De trainingen worden deels gefinancierd door donor- en ontwikkelingsorganisaties zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de EU, Wereldbank en USAID. Daarnaast zijn er open trainingen waarvoor de deelnemers zelf sponsors zoeken.
Ook heeft The Hague Academy een speciaal talent programma dat zich richt op jonge ambitieuze ambtenaren uit ontwikkelingslanden; Talent for Governance. Om hen de mogelijkheid te bieden een talent programma te volgen bestaande uit training, stage en netwerkactiviteiten, worden er voor dit programma fondsen geworven bij derden.

Daarnaast zal er van de stagiair gevraagd worden om te ondersteunen bij communicatieactiviteiten, zoals de promotie van trainingen en het schrijven van content voor de website en ondersteuning bij activiteiten voor het Talent for Governance programma.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:
Het assisteren bij het beheer en de uitvoering van de draaiboeken van training programma’s; 
Aanspreekpunt voor allerhande vragen van de deelnemers van trainingen; 
Beheer van het online netwerk van trainingen; 
Het verwerken van de evaluaties van trainingen; 
(Deels) beheer van de info-mailbox; 
Ondersteuning bij communicatie (artikelen schrijven voor nieuwsbrief en social media updaten); 
Ondersteuning bij de voorbereidingen van het THA Lustrum Event.

Vereisten en vaardigheden: 
WO/HBO niveau; 
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; 
Eén van de stageplekken is bestemd voor een kandidaat die de Franse taal goed beheerst; 
Flexibele instelling; 
Goede communicatieve en sociale vaardigheden om te werken in een multiculturele setting; 
Bewezen vaardigheden in organiseren en zelfstandig werken; 
Beschikbaar vanaf 29 januari – 31 juli 2018.

Wij bieden:
Een veelzijdige werkervaring in een internationale en dynamische omgeving; 
Stagevergoeding van 370 Euro per maand (netto, full time); 
Kans om onze internationale trainingen mee te maken in het veld van goed lokaal bestuur; 
Een ambitieus en enthousiast team collega’s; 

Een interessant netwerk van experts en lokale bestuurders over de hele wereld. Hoe kun je solliciteren? Stuur je CV en motivatiebrief naar recruitment@thehagueacademy.com o.v.v. “stage 1e helft 2018”. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met programma manager Lars Burema via 070 – 373 86 95.