Vacature: een open en transparante overheid, help jij ons daarbij?

Het programma Transparante en Open Provincie (TOP) van de provincie Zuid-Holland is op zoek naar een nieuwe stagiair.

Wat zijn jouw taken?

De provincie wil en moet steeds meer samenwerken met de samenleving. De moderne burger wil meer betrokken zijn bij de keuzes die de provincie maakt. Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe samenwerkingsvormen waarmee de provincie haar partners en burgers kan betrekken. Wij verwachten dat jij komt met verfrissende ideeën en inzichten. Hiermee zou jij kunnen aansluiten bij huidige projecten of zelf een nieuw initiatief kunnen ontwikkelen.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een 3e jaars Bachelor of Master student die affiniteit heeft met het openbaar bestuur en vanaf september bij ons wilt beginnen. Daarnaast verwachten wij dat je leergierig bent, graag initiatief toont en een echte aanpakker bent. Wij waarderen jouw nieuwsgierigheid en frisse blik op zaken! Je zal 4 dagen per week werken op het Provinciehuis in Den Haag. De 5e dag is er de mogelijkheid om thuis te werken aan een onderzoek.

Wat bieden wij?

Wij bieden een stage voor 6 maanden. Tijdens je stage krijg je begeleiding van een ervaren collega, die je wegwijs maakt binnen en buiten de provincie. Daarnaast krijg je veel ruimte om jouw netwerk uit te breiden. Zo behoort het bijwonen van lezingen of congressen tot de mogelijkheden. Om meer collega’s te leren kennen, ben je van harte welkom bij de activiteiten van ons jongerennetwerk Prozha. Verder ontvang je een tablet, telefoon en uiteraard een stagevergoeding voor je inspanning.

Over ons

TOP is een programma binnen de provincie Zuid-Holland dat rechtstreeks valt onder de gedeputeerde en provinciesecretaris. Hierdoor maakt TOP geen deel uit van een vastomlijnde directie. Dit heeft als voordeel dat er met veel vrijheid gewerkt kan worden, maar geeft ook verantwoording. Het doel van TOP is om de provincie opener en transparanter te maken. Wij willen inzicht geven in wat de provincie doet en hoe de provincie dat doet. Daarnaast willen wij ook meer data, besluiten en financiële gegevens delen met de buitenwereld. Om dit te realiseren bestaat TOP uit vier domeinen: ‘open data’, ‘open spending’, ‘open overheid’ en ‘open contact en aanpak’.

Meer weten en/of solliciteren

Ben je enthousiast geworden en zou je graag willen solliciteren voor deze functie? Stuur dan uiterlijk 30 juni jouw CV en motivatiebrief naar efm.wiegant@pzh.nl t.a.v. Lilian Wiegant onder vermelding van jouw naam en ‘sollicitatie stagiair TOP’. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of je wordt uitnodigt voor een gesprek. Dit gesprek zal begin juli plaatsvinden. Mocht dit onverhoopt vanwege een vakantie niet lukken, geef dit dan aan in jouw mail.

Als je nog vragen hebt kan je die richten aan Frans de Graaf via f.de.graaf@pzh.nl of 070-4416132 of aan Henk Burgering via h.burgering@pzh.nl of 06-13554141.