Vacature: stagiair(e) public affairs & lobby advies bij Public Matters

Op zoek naar een meeloopstage in hartje politiek Den Haag? Public Matters heeft begin september 2017 een stageplaats beschikbaar. Public Matters is een public affairs en lobbyadviesbureau dat is gevestigd in Den Haag. Public Matters adviseert profit én non-profit cliënten positie te verwerven in het politieke, bestuurlijke en publieke krachtenveld in Den Haag. De doelgroepen die in deze arena van belang zijn, zijn onder andere parlement, ministeries, media, NGO’s, Europese instellingen en andere beïnvloedende actoren. Public Matters werkt samen binnen een internationaal netwerk. Voor meer informatie: www.publicmatters.nl

Profiel

Public Matters is op zoek naar een stagiair die gedurende de stageperiode staat ingeschreven bij een universiteit. Hij/ zij heeft:

 • aantoonbare affiniteit met politiek;
 • algemene interesse in maatschappelijke- en bestuurlijke ontwikkelingen;
 • goede schriftelijke- en communicatieve vaardigheden;
 • goede schrijf- en spreekvaardigheid in de Engelse taal;
 • vaardigheid zich gemakkelijk in te werken in nieuwe, uiteenlopende onderwerpen;
 • zicht op het stellen van prioriteiten, werkt nauwgezet en is goed in time management;

Competenties

 • resultaat- en kwaliteitsgericht
 • analytisch vermogen
 • stressbestendig en omgevingsbewust
 • zorgvuldigheid en accuratesse
 • flexibiliteit en zelfstandigheid

Werkzaamheden

De stagewerkzaamheden bestaan uit het volgen, verslag leggen en duiden van vergaderingen van o.a. de Tweede- en Eerste Kamer, ad hoc ondersteunen van het office management, ondersteunen van de adviseurs bij projecten met een (inter-)nationaal karakter, waaronder: bijwonen van intern overleg, in kaart brengen stakeholders, analyseren van parlementaire stukken, beleidsdocumenten en media op relevante issues, etc. De concrete invulling van de stage wordt mede bepaald door actuele issues en opdrachtgevers op dat moment. De stagiair sluit zijn/haar werkervaring af met een goed praktisch inzicht in het politieke en bestuurlijke besluitvormingsproces in Den Haag en Brussel.

Periode

Public Matters biedt deze stageplek aan voor maximaal 6 maanden, van september 2017 tot en met medio januari 2017, bij voorkeur voor een 40-urige werkweek. De daadwerkelijke startdatum wordt in nader overleg vastgelegd.

Vergoeding

De vergoeding bedraagt 500 euro bruto per maand en (indien van toepassing) reiskostenvergoeding woon/werkverkeer.

Vragen?

Bel met Engeline Moningka (tel 070 3046499) of mail CV en toelichting uiterlijk 15 mei 2017 naar emoningka@publicmatters.nl (www.publicaffairs.nl / www.lobbyen.nl).

 

 

Periode