Het traineeship van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam

Ben jij een startende academische professional en wil jij ervaring op doen binnen enkele van Nederlands meest toonaangevende universiteiten? Dan is een plek in het 2-jarig traineeprogramma van de Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE) wellicht iets voor jou!

Wat je gaat doen

Als trainee krijg je de unieke kans om werkervaring op te doen binnen deze universiteiten en je in twee jaar tijd op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen binnen een academische omgeving. De beschikbare opdrachten zijn zeer divers maar een kenmerk van elke opdracht is dat jij als spin in het web verbinding, kruisbestuiving en vernieuwing mogelijk maakt en daarmee een waardevolle bijdrage levert. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Projectsecretaris Strategic Development;
 • (Beleids)adviseur Onderwijs & Studentzaken;
 • Business Analist op centraal niveau;
 • Projectmedewerker binnen een LDE centre of op strategische thema’s als diversiteit en internationalisering;
 • Adviseur procesoptimalisatie, zoals bijvoorbeeld op het gebied van dienstverlening;
 • Begeleider van implementatietrajecten van centraal naar facultair niveau.

Geïnteresseerd in wat jouw voorgangers ervaren? Lees hier hun blog: www.ldetraineeship.nl.
Naast jouw opdracht neem je deel aan een intensief opleidingsprogramma en heb je regelmatig intervisiebijeenkomsten met jouw collega trainees.

Wat wij vragen

Je hebt een afgeronde academische masteropleiding, maximaal 2 jaar werkervaring en naast je studie heb je de nodige bestuurlijke-, internationale- of andere relevante werkervaring opgedaan. Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en bent breed inzetbaar & flexibel. Verder ben je een proactieve denker en doener, je durft uit je comfortzone te stappen, reflecteert op je eigen handelen en bent in staat te acteren op verschillende niveaus. Je wordt geselecteerd op de competenties analytisch denken, samenwerken, initiatief nemen, resultaatgerichtheid en zelfreflectie.

Wat wij bieden

 • Interessante opdrachten aan een of meerdere toonaangevende universiteiten;
 • Een tweejarig opleidings- en professionaliseringtraject met collega trainees, dat wordt begeleid door een gerenommeerd opleidingsinstituut;
 • Intervisie met jouw collega trainees en de mogelijkheid tot gesprekken met een mentor;
 • Roulatie na één jaar, tussen instellingen of binnen de universiteit;
 • Twee keer een aanstelling van één jaar voor 38 uur per week (1.0 fte);
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.552,- bruto p/mnd) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 2.670,- bruto p/mnd) bij een volledige aanstelling.;
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (cao Nederlandse Universiteiten).

Sollicitatieproces

Voor dit traineeship solliciteer je tot en met 10 mei 2017 direct bij één van deze drie universiteiten. Via onderstaande links vind je per universiteit de informatie die je hiervoor nodig hebt zoals het vervolg van het sollicitatieproces en de relevante data.

Universiteit Leiden: LDE traineeship
TU Delft: LDE traineeship
ERASMUS: LDE traineeship

Wanneer je een plek binnen het traineeprogramma krijgt toegewezen volgt een ontwikkelassessment op 3 juli 2017.
De officiële start van het LDE traineeship is op vrijdag 1 september 2017.