Gemeente Heerhugowaard zoekt stagiair(e) Communicatie/Bestuurskunde

Per september 2017 zoeken wij, voor de periode van minimaal een half jaar, een HBO/WO student communicatie of bestuurskunde met affiniteit voor politieke communicatie. Heb jij interesse in politiek, gevoel voor politieke verhoudingen en beschik jij over kennis van het politieke stelsel? Heb jij een flexibele werkhouding en ben je bereid om in de avonduren ook te werken? Misschien zoeken we jou!

Je biedt ondersteuning aan de gemeenteraad van de gemeente Heerhugowaard. Bovendien voer je zelfstandig een onderzoek uit naar de rol van de gemeenteraad bij overheidsparticipatie, bijvoorbeeld: hoe kan de gemeenteraad bijdragen aan een actief burgerschap.

Tijdens de stage verricht je de volgende werkzaamheden:

  • Onderzoek doen naar bijvoorbeeld hoe de gemeenteraad kan bijdragen aan actief burgerschap.
  • Opstellen en uitvoeren van aanbevelingen resulterende uit het onderzoek.
  • Organiseren van “praat met de raad” bijeenkomsten.
  • Onderhoud van de website.
  • Verzorgen van het dagelijkse ‘Nieuws van de dag’.
  • Ondersteunen bij het opzetten van social media voor de raad.
  • Adviseren van de gemeenteraad.

Periode

Vanaf september 2017.

Organisatieomschrijving

Wil jij stage lopen bij een gemeente die zich kenmerkt door vernieuwing en duurzaamheid?

Heerhugowaard is volop in ontwikkeling. Werken bij de gemeente Heerhugowaard betekent werken in een stad van kansen. Het is werken op een vernieuwende, praktische maar vooral menselijke manier. Dat is onze cultuurkracht: Heerhugowaardig. Heerhugowaard is een stad die niet ‘af’ is. De stad ziet kansen en wil die pakken en ook graag geven. Dit alles op een duurzame wijze en toekomst gericht. Heerhugowaard is daarom óók de
Stad van de Zon: een wijk die CO2-emissieneutraal is gebouwd. Onze medewerkers hebben eigenaarschap en meesterschap hoog in het vaandel staan. Zij nemen zelf de verantwoordelijkheid voor hun takenpakket en blijven zichzelf continu verbeteren.
Verder zijn onze medewerkers omgevingsbewust. Zij zijn gedegen gesprekpartners en zij kunnen klanten op een juiste manier benaderen.
We werken samen in een flexibele werkomgeving en zijn voorzien van Samsung mobiel en komen met ons eigen laptop naar het werk. Van de stagiair(e) wordt verwacht dat hij/zij een eigen device heeft om op te werken.

Sollicitatieprocedure

Wil je deze kans? Stuur je mail met cv en motivatie naar post@heerhugowaard.nl onder vermelding van 2017/2/002 Griffie.

Contactinformatie

Vragen?

Neem contact op met Hans Wijnveen h.wijnveen@heerhugowaard.nl