Stagiair(e) bij de Nederlandse Ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland, Economische Afdeling

Wil jij meehelpen om de handel tussen Nederland en Nieuw-Zeeland te bevorderen? De Nederlandse Ambassade te Wellington biedt de mogelijkheid om van 17 juli tot en met 22 december  2017 stage te lopen op de economische afdeling. De ambassade biedt een prachtige kans de diplomatie van dichtbij te leren kennen door mee te draaien in een hecht team. Daarnaast is er de mogelijkheid een deel van de stage aan onderzoek te wijden.

Gewenst profiel

 De ambassade zoekt een organisatietalent, die goed schrijft en ook onder druk kan werken. Een universitaire opleiding met een economische focus is een must en je moet in je masterfase zitten. Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn van groot belang, evenals kennis van en affiniteit met sociale media. Je dient zelfstandig te kunnen werken, bent initiatiefrijk en gedreven en beschikt over goede analytische kwaliteiten.

Functie-inhoud

Een stage op de economische afdeling is een ‘meewerkstage’. De stagiair ondersteunt de ambassade in een grote diversiteit aan onderwerpen. Niet alleen taken op economisch terrein, maar ook politiek, cultureel en consulair kunnen tijdens de stage voorbij komen. Afhankelijk van de agenda zal de stagiair meewerken aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van evenementen en bezoeken. De stage biedt een uitgelezen kans om een breed beeld te krijgen van het werk op een ambassade en bij te dragen aan uitstekende dienstverlening en positieve beeldvorming van Nederland.

De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse werkzaamheden, waaronder:

  • Het schrijven van economische berichten/rapporten ten behoeve van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Economische Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemingen (RVO) en andere relevante ministeries.
  • het doen van marktonderzoek en opstellen van marktsectoranalyses en identificatie van specifieke kansen en projecten die door de ambassade en RVO kunnen worden gebruikt om het Nederlandse bedrijfsleven te informeren over de kansen en mogelijkheden in specifieke economische sectoren;
  • voorlichting geven over handels- en economische aangelegenheden aan brancheorganisaties en Nederlandse bedrijven die interesse hebben in handel met Nieuw-Zeeland;
  • het onderhouden van de website en sociale media en opstellen van voorlichtingsmateriaal over het economische werk van de ambassade;
  • het organiseren van publieksdiplomatie-evenementen;
  • ondersteuning verlenen aan het hoofd van de afdeling en de senior medewerker publieks- en economische diplomatie.

Van de kandidaat wordt verwacht dat deze flexibel en initiatiefrijk is en met eigen voorstellen komt. Ook is van belang dat men bereid is om zich te verdiepen in een veelheid van onderwerpen en om een grote verscheidenheid aan werkzaamheden te verrichten.

Stagiairs krijgen de mogelijkheid in goed overleg met de ambassade een onderzoek te doen. Het onderwerp van onderzoek wordt in goed overleg met de ambassade bepaald. Het onderzoek dient niet alleen voor de studie van de stagiair meerwaarde te hebben maar ook voor de ambassade.

 Werkomgeving

 Wellington is een relatief kleine ambassade met een hecht team. De afdeling economische en handelsaangelegenheden bestaat uit twee medewerkers en heeft een breed takenpakket. De afdeling richt zich vooral op handelsbevordering tussen Nederland en Nieuw-Zeeland, rapportage over de economische ontwikkelingen en het identificeren van kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Nieuw-Zeeland. De afdeling economische en handelsaangelegenheden is belast met het onderhouden van een netwerk van Nederlands en Nieuw-Zeelands bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Op de ambassade werken 10 personen, zowel uitgezonden als lokale medewerkers. Daarnaast is er ruimte voor stagiair(e)s op de economische en politieke afdeling.

Voor een kijkje in de keuken van de ambassade in Wellington heeft een voormalig stagiair een filmpje gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=oNHS–zkmj8&feature=youtu.be.

Op onze website is tevens de video “zakendoen in Nieuw-Zeeland” te vinden: http://nieuwzeeland.nlambassade.org/handel.

Algemene voorwaarden en vergoedingen

De werktijden zijn 36 uur per week (maandag – vrijdag). De stagiair(e) dient zelf zorg te dragen voor de reis naar Nieuw-Zeeland en huisvesting in Wellington. Kijk verder voor algemene voorwaarden en vergoedingen naar:

http://www.internationalefuncties.nl/internationale-ervaring/stages-buitenlandse-zaken/voorwaarden-en-vergoedingen/.

Je wordt verzocht alleen te reageren als je aan alle voorwaarden voldoet.

Meer weten/solliciteren

Je kunt tot 26 april een motivatiebrief met bijgevoegd CV emailen naar wel-ea@minbuza.nl, gericht aan plaatsvervangend Chef de Poste Stefan Hulisz.