Stagiair(e) bij de Nederlandse Ambassade in Wellington, Nieuw-Zeeland, Politieke Afdeling

Wil jij meehelpen bij het onderhouden en versterken van de relatie tussen Nederland en Nieuw-Zeeland? De Nederlandse Ambassade te Wellington biedt de mogelijkheid om van 17 juli tot en met 22 december 2017 stage te lopen op de economische afdeling. De ambassade biedt een prachtige kans de diplomatie van dichtbij te leren kennen door mee te draaien in een hecht team. Daarnaast is er de mogelijkheid een deel van de stage aan onderzoek te wijden.

Gewenst profiel

De Ambassade zoekt een organisatietalent, die goed schrijft en graag onder druk werkt. Een universitaire opleiding (bijvoorbeeld: internationaal recht, internationale betrekkingen, geschiedenis of politicologie) is een vereiste en je moet in je masterfase zitten. Uitstekende communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn van groot belang, evenals kennis van en affiniteit met sociale media. Je dient zelfstandig te kunnen werken, bent initiatiefrijk en gedreven en beschikt over goede analytische kwaliteiten.

Functie-inhoud

Een stage op de politieke afdeling is een ‘meewerkstage’. De stagiair ondersteunt de Ambassade in een grote diversiteit aan onderwerpen. Niet alleen taken op politiek terrein, maar ook economisch, cultureel en consulair kunnen tijdens de stage voorbij komen. Afhankelijk van de agenda zal de stagiair meewerken aan de inhoudelijke en organisatorische voorbereiding van evenementen en bezoeken. De stage biedt een uitgelezen kans om een breed beeld te krijgen van het werk op een Ambassade en bij te dragen aan uitstekende dienstverlening en positieve beeldvorming van Nederland.

De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse werkzaamheden, waaronder:

  • Het rapporteren over voor Nederland relevante politieke ontwikkelingen in Nieuw-Zeeland en onder de Ambassade vallende landen in de Pacific;
  • Het voorbereiden en uitwerken van de dialoog over belangrijke buitenlandpolitieke thema’s van de beleidsagenda’s van het ministerie van Buitenlandse Zaken;
  • Het bijdragen aan de organisatie van bilaterale bezoeken aan en bijeenkomsten in Nieuw-Zeeland;
  • Het bijdragen aan de beeldvorming van de Ambassade bij publiek en media;
  • Het onderhouden van de website en sociale media en het opstellen van voorlichtingsmateriaal;
  • Het organiseren van evenementen in het kader van publieksdiplomatie en cultuur;
  • Ondersteuning verlenen aan het hoofd van de politieke afdeling.

Van de kandidaat wordt verwacht dat deze flexibel is en met eigen voorstellen komt. Ook is het van belang dat men bereid is om zich te verdiepen in een veelheid van onderwerpen en om een grote verscheidenheid aan werkzaamheden te verrichten.

Stagiairs krijgen de mogelijkheid in goed overleg met de ambassade een onderzoek te doen. Het onderwerp van onderzoek wordt in goed overleg met de ambassade bepaald. Het onderzoek dient niet alleen voor de studie van de stagiair meerwaarde te hebben maar ook voor de ambassade.

Werkomgeving

De Ambassade in Wellington is een relatief klein en heeft een hecht team. De Nederlandse Ambassade in Wellington vertegenwoordigt en beschermt de belangen van de Nederlandse overheid, burgers en het bedrijfsleven in Nieuw-Zeeland, en is daarnaast verantwoordelijk voor het grootste deel van de Pacifische regio (Pitcairneilanden, Tonga, Wallis en Futuna, Fiji, Frans- Polynesië, Samoa, Cook Eilanden, Tokelau, Nieuw-Caledonië, Kiribati, Tuvalu en Niue).

Op de Ambassade werken 10 personen, zowel uitgezonden als lokale medewerkers. Daarnaast is er ruimte voor stagiair(e)s op de economische en politieke afdelingen.

Voor een kijkje in de keuken van de Ambassade in Wellington heeft een voormalig stagiair een filmpje gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=oNHS–zkmj8&feature=youtu.be

Algemene voorwaarden en vergoedingen

De werktijden zijn 36 uur per week (maandag – vrijdag). De stagiair(e) dient zelf zorg te dragen voor de reis naar Nieuw-Zeeland en huisvesting in Wellington. Ga naar de volgende link voor algemene voorwaarden en vergoedingen:

http://www.internationalefuncties.nl/internationale-ervaring/stages-buitenlandse-zaken/voorwaarden-en-vergoedingen/.

Je wordt verzocht alleen te reageren indien je aan alle voorwaarden voldoet.

Meer weten/solliciteren

Je kunt tot 26 april een motivatiebrief met bijgevoegd CV e-mailen naar wel-ppcz@minbuza.nl, gericht aan plaatsvervangend Chef de Poste Stefan Hulisz.