Onderzoeksstage bij de gemeente Den Haag

Jaarlijks geven we 650 scholieren en studenten de mogelijkheid om bij de gemeente Den Haag werkervaring op te doen door stage te lopen. Dit zijn voor de helft mbo-stagiaires, 25% zit op het hbo en 12,5% volgt een opleiding op wo-niveau.

Waarom de gemeente Den Haag?

Als je voor Den Haag werkt, werk je voor de stad van Vrede en Recht. Daarnaast werk je bij één van de grootste werkgevers van de stad en zijn er dus veel mogelijkheden om je te ontwikkelen en je netwerk uit te breiden. Die kans bieden we je ook aan via verschillende netwerken zoals Jong Den Haag en ons eigen LHBTI-netwerk. De gemeente is onderdeel van de G4. Werken voor de gemeente Den Haag staat voor werken in een inclusieve en informele omgeving waar professionaliteit hoog in het vaandel staat.

Waar ga je stagelopen?

De dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW) stimuleert Hagenaars mee te doen aan de activiteiten en gebruik te maken van de voorzieningen in de stad. Ook ondersteunt de dienst sociaal kwetsbare mensen bij het vinden en behouden van hun plek in de Haagse samenleving. Iedereen in Den Haag krijgt te maken met de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn (OCW). Zwemles in een gemeentelijk zwembad, voetballen op één van de vele sportvelden, een inenting halen voor een reis naar de tropen of met de ambulance naar een ziekenhuis? De medewerkers van de dienst OCW maken het mogelijk!

Je komt bij de productgroep Participatie terecht, zij stimuleren Hagenaars om actief mee te doen in de samenleving en in de eigen buurt. Ze werken aan gelijke kansen voor iedereen en aan verbetering van de leefbaarheid en sociale samenhang in wijken en buurten. Daarnaast richt Participatie zich op het zolang mogelijk zelfstandig laten deelnemen van inwoners aan de Haagse samenleving. Wie daar niet toe in staat is kan rekenen op ondersteuning. De productgroep Participatie bestaat uit ongeveer 30 medewerkers die zicht bezig houden met onderwerpen als vrijwilligersbeleid, welzijn, emancipatie, buurthuis van de toekomst en ouderen.

Wat ga je doen? Als stagiair bij de productgroep Participatie ga je aan de slag met een interessant onderzoek. Je gaat  onderzoek doen naar huiselijk geweld onder mannen/homo’s. Voor dit onderzoek ga je de stad in om veld werk te doen, hier haal je zo veel mogelijk informatie op over de doelgroep, welke initiatieven er al zijn en lever je uiteindelijk een adviesrapport met verbeteren op. De opdracht is uitstekende kans om een mooi maatschappelijk vraagstuk op te pakken waarbij je te maken hebt met verschillende belangen in onze stad en binnen onze organisatie.

Interesse? Spreekt deze onderzoeksstage jou aan en wil jij een bijdrage leveren aan dit maatschappelijke vraagstuk? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief voor 24 maart naar Joyce Nawaz: joycenawaz@denhaag.nl.