Het Innovatie Attaché Netwerk in Boston is per 1 mei op zoek naar een stagiair voor 6 maanden

Het Innovatie Attaché Netwerk (IAN) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. De innovatie attachés werken met bedrijven en onderzoeksinstituten uit Nederland en ondersteunen in die in hun ambities richting de VS.

Het IA kantoor Boston is begin 2015 geopend en is onderdeel van het postennet in de Verenigde Staten. Op het gebied van kennis en innovatie heeft Boston met topuniversiteiten als Harvard en MIT veel te bieden. Door de hoge concentratie van afgestudeerden, toonaangevende researchcentra en universiteiten heeft Boston zich geprofileerd als de plaats waar je moet zijn voor state of the art technologie en innovatie. Het gunstige innovatieklimaat heeft ertoe geleid dat een indrukwekkende 6% van het GDP aan R&D wordt uitgegeven. Kansrijke thema’s voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen zijn onder andere: life sciences, duurzame energie, clean tech, nanotechnologie en ICT. Daarnaast kent Boston een zeer levendig start-up klimaat en kiezen veel (internationale) bedrijven en start-ups Boston als vestigingsplaats.

Als IA kantoor ontvangen we zeer regelmatig innovatie gerichte delegaties en is er veel interesse vanuit het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen om in Boston partnerships aan te gaan. Kortom voor een enthousiaste, proactieve en flexibele stagiair een uitdagende en interessante plek om te werken

Stage-omschrijving

Het Innovatie Attaché Netwerk in Boston zoekt een gemotiveerde student (m/v) voor een stage van zes maanden.

Voorkomende werkzaamheden zijn:

  • Assisteren bij het plannen en uitvoeren van inkomende delegaties;
  • Mede-organiseren van verschillende activiteiten en evenementen;
  • Algehele ondersteuning, waaronder bijwonen van bijeenkomsten, opstellen van rapportages, administratieve taken, e.d;
  • Onderhouden sociale media;
  • Meewerken aan een project om de start-up samenwerking tussen Nederland en de regio Boston te vergroten.

Profiel van de stagiair

  • Gemotiveerde student die een relevante HBO- of WO-studie volgt;
  • Goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Representatief, cultureel-sensitief en communicatief vaardig;
  • Kerneigenschappen: zelfstandig, initiatiefrijk, creatief met een enthousiaste, resultaatgerichte en ondernemende instelling.

Wat bieden wij

Het Innovatie Attaché Netwerk Boston biedt een stimulerende en leerzame werkomgeving met betrokken collega’s en afwisselende werkzaamheden. De stagiair wordt intensief betrokken bij veel uiteenlopende werkzaamheden.

Voorwaarden en vergoedingen

Conform het stagereglement van het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt als voorwaarde gesteld dat je gedurende de gehele stageperiode als student staat ingeschreven aan een Nederlandse hoger onderwijsinstelling, of dat je als student met Nederlandse nationaliteit staat ingeschreven aan een buitenlandse onderwijsinstelling. Meer informatie kun je vinden bij voorwaarden en vergoedingen op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 24 maart een motivatiebrief en CV opsturen naar walter@nost-boston.org. Voor vragen kun je bellen of mailen met Walter de Wit: (+1) 202 615 7168 / walter@nost-boston.org.