Vacature: Beleidsmedewerker (m/v) Politiek/EU Brexit

Heb je een universitaire opleiding en zoek je een baan waarmee je resultaten kunt bereiken? Wil je jezelf binnen een professionele overheidsorganisatie ontwikkelen? Heb je een creatieve geest en kun je je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken? Ben je een goede netwerker en ben je analytsich ingesteld? Kom dan ons team versterken.

Achtergrond

De Brexit raakt Nederland en Ierland en de impact op beide landen zal groot zijn. De ambassade in Dublin is per direct op zoek naar een beleidsmedewerker politiek/EU-afdeling ter versterking van het team dat zich toelegt op de Brexit. Het betreft een tijdelijke functie voor in beginsel 24 maanden.

Werkomgeving

De ambassade te Dublin is een kleine bilaterale post. Het takenpakket betreft politiek, economie en handel, publieksdiplomatie en consulaire zaken. De kanselarij (kantoor) is gevestigd op circa vier kilometer van het centrum van Dublin. Naast de ambassadeur telt de post acht medewerkers. De post beschikt over een enthousiast team. Vanuit Londen is de Defensie Attaché mede geaccrediteerd in Ierland. Gewoonlijk zijn er elke 6 maanden twee stagiaires.

Functieomschrijving

Als politieke beleidsmedewerker ben je betrokken bij de politieke werkzaamheden, projecten en evenementen. Tot de taken van de politieke beleidsmedewerker behoren in iedere geval:

 • Ondersteunen van het ambassadeteam op het gebied van het Brexit-dossier. Dit betreft onder andere het bijhouden van en rapporteren over relevante ontwikkelingen binnen de Ierse politiek, de bilaterale betrekkingen, en de EU-samenwerking;
 • Het volgen van het dagelijkse relevante politieke nieuws en bijdragen aan politieke rapportages;
 • Het in kaart brengen van belangrijke Ierse actoren (politici, academici, journalisten, etc.). Analyseren van sociale/politieke netwerken en weten aan te wenden ter behartiging van de Nederlandse belangen;
 • Het initiëren en voorbereiden van gesprekken/bijeenkomsten;
 • Bijwonen en verslag doen van briefings, seminars, vergaderingen en andere bijeenkomsten over de Brexit en andere relevante onderwerpen;
 • Op ad-hoc basis bijdragen aan andere werkzaamheden op de ambassade, ook buiten de reguliere werktijden.

Profiel van de beleidsmedewerker politiek / EU Brexit

Naast kundigheid wordt van de politieke beleidsmedewerker collegialiteit, flexibiliteit en improvisatietalent verwacht. Je dient na een korte introductieperiode in staat te zijn binnen het team zelfstandig te functioneren. Je hebt een relevante afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld politicologie en/of Europese studies. Je beschikt over een ondernemende geest en hebt affiniteit met internationalisering. Je communiceert gemakkelijk. Je bent enthousiast en je gaat graag nieuwe uitdagingen aan. Je schrikt niet van de waan van de dag.

Overige vereisten:

 • affiniteit met het in kaart brengen en het gebruik van netwerken;
 • belangstelling voor Europese onderwerpen en inzicht in de besluitvorming daarover;
 • een goed analytisch vermogen;
 • creativiteit, initiatief, organisatievermogen;
 • representativiteit en bewustzijn van de openbare rol van een ambassade;
 • uitstekende aantoonbare beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • kennis van het functioneren van de Europese Unie.

Wat bieden wij

De Nederlandse ambassade te Dublin biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige functie waarbij je als politieke beleidsmedewerker snel eigen verantwoordelijkheden kunt verwachten. De ambasssade biedt ruime mogelijkheden je verder professioneel te ontwikkelen. Afhankelijk van je ervaring bedraagt het minimumsalaris (bruto) tussen de € 42.926 – € 49.400 op jaarbasis bij een 35-urige werkweek, inclusief een 13e maand. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

De functie valt onder de rechtspositieregeling van lokaal in dienst genomen werknemers van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer weten en / of solliciteren

Je brief dient een motivatie en een toelichting op je ervaring te bevatten. Naast je cv vragen we om de namen en telefoonnummers van twee referenten. Meezenden van een voorbeeld van een recent schriftelijk werk wordt op prijs gesteld.

Je kunt je sollicitatie t/m 23 februari 2017 per e-mail richten aan: Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden De heer Thom Kluck, ambassaderaad 160 Merrion Road, Dublin 4, Ierland Email: dub-info@minbuza.nl Tel: +353 (0)1269 3444