Stagiair(e) Lobby & Advocacy bij Plan

Plan is op zoek naar een stagiair Lobby & Advocacy

Functie eisen

  • Heb jij affiniteit met politiek?
  • Ben jij WO student, bij voorkeur Politicologie / Internationaal Recht / Ontwikkelingsstudies?
  • Ben jij een zelfstandige werker?
  • Heb jij uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal en geschrift?
  • Beschik jij over goede mondelinge communicatieve vaardigheden?

Laat dan wat van je horen, want Plan is op zoek naar een stagiair die het lobbyteam komt versterken. Startdatum: nader te bepalen, maar liefst vanaf medio maart.

Als stagiair werk je direct samen met de Public Policy Advisor van Plan. Je houdt je bezig met het ondersteunen van zowel de nationale als ook internationale lobby. Je bent actief betrokken bij de activiteiten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in de Nederlandse en internationale politiek. Je draagt ook bij de Girls Advocacy Alliance, het strategisch partnerschap van Plan, Terre des Hommes NL & DCI-Ecpat met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat draagt bij aan gelijke rechten voor meisjes en jonge vrouwen en economische inclusie in 10 landen in Azië en Afrika. De hoofdthema’s van dit partnerschap zijn het tegengaan van seksueel geweld en het bevorderen van economische zelfstandigheid van meisjes en jonge vrouwen. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een internationale NGO en je helpt bij het verder professionaliseren van de lobby.

Over Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.

Stageperiode

Er is een stageplaats beschikbaar voor 4 à 5 dagen per week. Startdatum nader te bepalen, bij voorkeur vanaf medio maart. Minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden.

Plan biedt

Werkervaring in een internationale werkomgeving. Plan is gevestigd in het centrum van Amsterdam. Stagevergoeding €250 euro per maand bij 35 uur per week. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar nathalie.van.dijk@plannederland.nl. Wij hanteren de sluitingsdatum van 17 februari.