Stage lopen bij de Directie Europa

CIF_logo_uo

 

 

 

Directie Europa (DEU) biedt in de periode 1 maart t/m augustus 2016 drie stageplaatsen voor academische studenten (masterfase).

Werkzaamheden

Gezien de politieke aandacht voor de onderwerpen die spelen in de DEU-regio en het feit dat sprake is van een hoge dynamiek, is het werk op deze directie heel afwisselend en wordt een hoge mate van zelfstandigheid verwacht van de stagiair. Bij werkzaamheden kan gedacht worden aan het (mee)schrijven aan stukken voor de politieke en ambtelijke leiding, het helpen organiseren van events over actuele, buitenlandpolitieke onderwerpen of het uitwerken van wat meer analytische stukken over specifieke thema’s. In het werk heb je veel contact met andere directies binnen het ministerie en met de ambassades in Europa. De stage is een meeloopstage. Voor onderzoeksstages zijn er bij DEU op dit moment helaas geen mogelijkheden.

Er zijn drie stageplekken beschikbaar: één voor de afdeling die verantwoordelijk is voor Zuid- en West-Europa, de Balkan en Turkije, één voor het cluster Rusland/Centraal-Azië en één gezamenlijk voor de clusters Oostelijk Partnerschap (waaronder Oekraïne) en Noord- en Oost-Europa.

De duur van een stage is in principe voor zes maanden, met een werkweek van 40 uur.

Meer informatie